Finom és remekül variálható, ezért sosem unalmas falatok karfiolból.
Hozzávalók 4 főre
Hozzávalók 4 főre
- 40 dkg karfiol párolva vagy főve (tisztítva, rózsáira szedve mérve)
- 1 tojás
- 1 tojás fehérje
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 csokor petrezselyem aprítva
- 4 ek zsemlemorzsa
- sajt - bármilyen sajt megteszi, a mezei trappistától a parmezánon át a fetáig bármi megfelel, a mennyiség a sajt ízének karakterességétől függően változik
- só, bors
- olaj
- A karfiolrózsákat nem túl puhára főzzük vagy pároljuk, majd jól lecsepegtetjük, papírtörlővel megszárítjuk, majd késsel apró morzsákra vágjuk.
- Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
- A kemény sajtokat lereszeljük, a tojásfehérjét felverjük.
- Egy nagy tálban összekeverünk mindent, sózzuk, borsozzuk.
- Egy tepsit kiolajozunk vagy kibélelünk sütőpapírral, majd kicsit nedves kézzel egy evőkanálnyi masszából ovális gombócokat formálunk. Amikor tele a tepsi, a puffancsok tetejét meglocsoljuk vagy lespricceljük olajjal, a tepsit a sütőbe toljuk, és kb. 16-18 perc alatt aranysárgára sütjük a puffancsokat. Félidőben érdemes megfordítani őket.
Forrás: http://www.skinnytaste.com/2013/11/cauliflower-tots.html (Dudik Éva)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése