Ez egy nagyon finom sóskafőzelék recept. Reméljük kedvet kaptok a sóskához a zöldségátvételek alkalmával.
Hozzávalók (3 adag)
Hozzávalók (3 adag)
- 0.5 kg sóska
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 közepes db újhagyma
- 4 ek cukor
- só ízlés szerint
- 3 dl tej
- 2 ek tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál finomliszt
- Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük.
- Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát. 1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve.
- Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt.
Beküldő: Csepregi Hajni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése