Ezek az egészséges, bíbor színű muffinok tele vannak minden földi jóval. Ízletesek is, szóval tökéletesek felnőttnek, gyereknek egyaránt.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 tojás
- 50 ml növényi olaj
- 30 ml narancslé
- 100 g főzött cékla, konyhai papírtörlőn szárogassuk le és reszeljük
- 100 g teljeskiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál porcukor
- 50 g napraforgómag
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat). Töltsünk fel egy 6 darabos muffin tepsit muffinpapírral.
- Egy nagy tálban verjük fel együtt a tojást, az olajat és a narancslevet, amíg jól elkeverednek. Keverjük hozzá a reszelt céklát.
- Egy másik keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a napraforgómagot és a mézeskalács fűszert.
- Adjuk a nedves hozzávalókat evőkanalanként a szárazakhoz és minden hozzáadás után keverjük el alaposan.
- Osszuk szét egyenlően a muffin tepsi 6 mélyedésére.
- Süssük 20-25 percig, vagy míg a muffin jól megsül (tűpróba). Tegyük hűlni, majd tálaljuk.
Forrás: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/funky_beet_muffins_24134 (Fülöp Judit)
Nagyon finom, köszönöm a receptet! :) Még sosem sütöttem céklával, de nagyon jó lett az eredmény!
VálaszTörlésMi köszönjük a hozzászólást! Süss-főzz velünk máskor is. És ha lehet, kommentelj, mert nagyon szeretjük a visszajelzéseket! Üdv: az Évkerék szakácsai
Törlés