A szombati találkozón többen kértétek tőlem, írjam meg az általunk vitt süti receptjét.
(Ismertető: hosszú lapos dobozban volt alufólián, a tetején gyümölcs, fahéj)
A recept nem a saját fejemből pattant ki, hanem a Délmagyarország "A nagy süteményes könyv" c. szakácskönyvének 82. oldalán olvastam egy receptet, és azt alakítottam kissé át.
Szeretem ezt a sütit, mert gyorsan el lehet készíteni, szinte nem lehet elrontani, a tetejére rakott gyümölcsöt lehet variálni, így változatos, és ami a számomra a legfontosabb: mindig sikert arat a családom körében. (jó az "ár-érték" aránya: kis munka, nagy élvezet). Szóval mindenkinek tudom ajánlani.
Hozzávalók
Hozzávalók
- A tésztához
- 4 tojás
- 2 pohár kefir v. joghurt (ha éppen nincs otthon, tejjel is helyettesíthető)
- 2 pohár cukor (a pohár innentől az egyik kefires pohár)
- 4 pohár liszt
- 1 pohár olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja (többnyire ezt kihagyom) (az ALDI-ban lehet kapni olyan citromot, melynek a héja is fogyasztható, ha nem juttok hozzá bio citromhoz)
- tetejére
- Fakanállal összekeverem a tészta hozzávalóit, majd egy nagy tepsibe öntöm.
- A tetejére mazsolát, durvára vágott diót, gyümölcsöt rakok , kicsit belenyomkodom, hogy ne álljon ki, majd megszórom fahéjjal és kristálycukorral.
- 180 C° fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm (kb. 30-40 perc).
Beküldő: Lipták Kati
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése