Két személyre szól ez a színpompás, (bár nem túl fotogén) wokos recept. Ahogy az kínait idéző ételeknél lenni szokott, itt is tovább tart az előkészítés, mint maga a főzés. Szerintem megéri.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya (nem szétfővő)
- 1 csomó újhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 szárított chili
- 4 evőkanál semleges olaj
- 1 evőkanál cukor
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 kis csokor metélőhagyma
- só, fekete bors
- A burgonyát meghámozzuk, (ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van olyan háztartási eszközünk ami gyufaszál vastagságúra aprítja, aprítsuk fel azzal, ha nincs,) uborkagyalun gyaluljuk le, majd az így keletkezett szeleteket vágjuk apróra.
- Az újhagymát mossuk meg, tisztítsuk, vágjuk 5 cm hosszú darabokra, majd szeleteljük fel hosszában vékony csíkokra.
- A paprikát mossuk, tisztítsuk, szintén vékony csíkokra vágjuk.
- A fokhagymát tisztítás után szeleteljük fel vékonyan.
- A chilit mozsárban őröljük finomra.
- A cukrot keverjük el a szójaszósszal és az ecettel.
- A metélőhagymát mossuk meg és vágjuk apró darabokra.
- A wokban forrósítsuk fel az olajat. A zöldségeket és a chilit erős lángon kb. 7 percig süssük, amíg a burgonya harapható és ropogós lesz.
- Ekkor adjuk hozzá az ecetes keveréket és a fokhagymát és gyenge tűzön még 1 percig hagyjuk állni.
- A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a metélőhagymát.
Forrás: Cornelia Schrinhal: Wok vegetáriánus ételek (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése