A forrás szakácskönyv magyar kiadását csak azoknak ajánlom, akik képesek a sok félrefordításból vissza következtetni az angol eredetire. Egyébként a receptek kiválóak lennének, ez is nagyon finom.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 550 g vegyes erdei gomba (én laskát és két féle csiperkét használtam)
- 2 vöröshagyma
- 3 evőkanál fehérborecet
- 6 evőkanál száraz fehérbor
- 3 dl tejszín
- 1,5 dl kész gombaleves alap
- 3-4 db csemegeuborka hosszában vékonyra szeletelve
- 1 teáskanál dijoni mustár
- Az ízlés szerint felaprított gombákat forgassuk meg a pirospaprika felében és sózzuk meg őket. Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
- Süssük az olajon a gombát és a felaprított vöröshagymát pár percig. Öntsük hozzá az ecetet és a bort és forraljuk fel. Keverjük bele a gombalevest és a tejszínt, az uborkát a mustárt és a maradék paprikát.
- Főzzük jó sűrűre és ízesítsük.
Forrás: Paul Gayler: Vegetáriánus ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése