Heti egyszer minimum készítek valamilyen husit tepsiben sütve. Kisgyerek mellett nagyon gyorsan összedobom: valami jó kis pác a húsra, alá zöldségek, finom zöldfűszer, alufólia.
Hozzávalók:
- 10-12 db csirkeszárny
- só
- frissen őrölt bors
- néhány löttyintés Worcestershire-szósz
- pici méz (a végén)
- néhány löttyintés almaecet
- 10-15 szem burgonya
- kókuszzsír
- 1 csokor medvehagyma
- alufólia
Elkészítés:
- A csirkeszárnyakat megtisztítom, megmosom.
- A burgonyát meghámozom, hasábba vágom. A tepsi alján szétterítem, és kókuszzsírral jól megkenem. Majd egy csokor medvehagymát apróra vágok, és azzal együtt átforgatom.
- A szárnyakat sózom, borsozom, Worcestershire-szósszal, almaecettel meglocsolom, és a burgonyára halmozom. Újra átforgatom, hogy a só a burgonyára is jusson. (Nem sózom külön.)
- Alufóliával lefedve kb. 40-50 percig párolom, majd sütöm tovább 200 fokon, amíg kellően barna és ropogós lesz a hús és a burgonya is.
- A szárnyakat pici mézzel is megcsurgatom a végén.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése