Komlósi Bogi megvendégelte a kis családomat a minap, és a dobozból főzött nekünk. Otthon reprodukáltam az isteni cukkinis tésztáját (néhány pici változtatással). Mindkét verziót megmutatom nektek. Minimál munkával nagyon finom tésztafeltétet tudunk készíteni.
Tésztamártás #1 (Bogi):
- 2 darab cukkini, lereszelve
- 1-2 mogyoróhagyma, felaprítva
- pici só
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
- parmezán
- olaj
Tésztamártás #2 (Zsuzsa):
- 2 darab cukkini, lereszelve
- 1-2 mogyoróhagyma, finomra reszelve
- pici só
- egy nagy marék friss petrezselyemzöld
- fél dl rizstej
- 1-2 ek keményítő
- parmezán
- olívaolaj
Elkészítés:
- A cukkiniket (a vizuális élvezet kedvéért én sárgát és zöldet is választottam) lereszeljük héjával együtt.
- A hagymát felaprítjuk vagy finomra reszeljük, majd olajon megpároljuk.
- Rádobjuk a cukkinit, megkeverjük, majd hozzáadjuk a bazsalikomot/petrezselyem zöldjét.
- Összepároljuk, majd opcionálisan rizstejjel felöntjük, és sűrítjük keményítővel. Egy pici főzőlevet is adjunk hozzá a tészta alól.
- Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Forrás: Komlósi Boglárka, Lengyel Zsuzsa
Nálunk is gyakori nyári ebéd/vacsora a cukkinis-parmezános tészta, mi fokhagymát is adunk hozzá, és tejszínnel engedjük fel. Zöldfűszerből meg azt teszünk rá, ami épp van, gyakorlatilag bármit elbír: bazsalikomot, petrezselymet, kakukkfüvet, szurokfüvet, borsikafüvet...
VálaszTörlésKöszi! Nagyon jól hangzik!
VálaszTörlés