Hozzávalók:
- 1 doboz halloumi (ciprusi grillsajt)
- 1 nagy cukkini
- 1-2 fej hagyma
- 1 db édeskömény
- 2 darab paprika
- 2 csík szalonna
- oregánó
- olívaolaj
- bambusznyársak
- további ötletek: koktélparadicsom, citromszeletek, maradék hús, sajtok
- páchoz: fél tk chilipor, egy marék mentalevél felaprítva, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A pálcákat vízbe áztatom, majd közel hasonló nagyságú darabokra vágom a zöldségeket és a szalonnát.
- A pácban marinálom a zöldséget és a sajtot kb. fél órán keresztül.
- A szalonnát húzom föl először a nyársra. Így kicsit megzsírozom a pálcát, aztán jöhet a többi hozzávaló tetszőleges sorrendben.
- A sajtokat nagyobb darabban hagyjuk, mert könnyen törnek.
- 20-30 perc alatt elkészülnek a sütőben is, kb. 180-200 fokon. A maradék páccal locsoljuk meg sütés előtt. Forgassuk meg félidőben a nyársakat.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (ötlet: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2358656/courgette-and-halloumi-skewers)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése