2015. június 30., kedd

Halloumi-cukkini nyársak

Hozzávalók:

  • 1 doboz halloumi (ciprusi grillsajt)
  • 1 nagy cukkini
  • 1-2 fej hagyma
  • 1 db édeskömény
  • 2 darab paprika
  • 2 csík szalonna
  • oregánó
  • olívaolaj
  • bambusznyársak
  • további ötletek: koktélparadicsom, citromszeletek, maradék hús, sajtok
  • páchoz: fél tk chilipor, egy marék mentalevél felaprítva, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
  1. A pálcákat vízbe áztatom, majd közel hasonló nagyságú darabokra vágom a zöldségeket és a szalonnát.
  2. A pácban marinálom a zöldséget és a sajtot kb. fél órán keresztül.
  3. A szalonnát húzom föl először a nyársra. Így kicsit megzsírozom a pálcát, aztán jöhet a többi hozzávaló tetszőleges sorrendben. 
  4. A sajtokat nagyobb darabban hagyjuk, mert könnyen törnek.
  5. 20-30 perc alatt elkészülnek a sütőben is, kb. 180-200 fokon. A maradék páccal locsoljuk meg sütés előtt. Forgassuk meg félidőben a nyársakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése