2015. június 20., szombat

Burgonya ABC

Az ABC jelölés mutatja meg, hogy melyik burgonya mire jó. A keményítő tartalom az ABC szerint növekszik. A felsorolás a főbb fajtákat mutatja

Salátának való burgonya fajták „A” 

Alkalmasak: saláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonya készítéséhez
  • Somogyi sárga kifli, 
  • Cherie
  • Red Scarlet

Fõznivaló, nem szétfõvõ burgonya „B” 


Alkalmasak: főzéshez, saláták, raguk készítéséhez
  • Aladin, 
  • Amorosa, 
  • Asterix, 
  • Démon, 
  • Góliát, 
  • Kleopátra, 
  • Impala, 
  • Pannónia
  • Marabel, 
  • Rosara, 
  • Desirée, 
  • Kánkán, 
  • Katica, 
  • Kondor, 
  • Lorett, 
  • Raja, 
  • Réka,
  • Sante, 
  • Signal, 
  • Hópehely, 
  • Laura, 
  • Red Scarlet,
  • Rioja, 
  • Balatoni rózsa

Sütnivaló, enyhén szétfõvõ burgonya „C” 

Alkalmasak: sütéshez, burgonyás tésztákhoz, chips- és hasábburgonya készítéshez, püré/pehely alapanyagnak
  • Agria, 
  • Karlena, 
  • Tomensa, 
  • Panda, 
  • Kuroda, 
  • Oscar,
  • Lady Rosetta, 
  • Lady Claire, 
  • Rioja (Százszorszép),
  • Tolnai fekete
  • Vénusz Gold, 
  • White Lady

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése