Az ABC jelölés mutatja meg, hogy melyik burgonya mire jó. A keményítő tartalom az ABC szerint növekszik. A felsorolás a főbb fajtákat mutatja
Salátának való burgonya fajták „A”
Alkalmasak: saláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonya készítéséhez- Somogyi sárga kifli,
- Cherie
- Red Scarlet
Fõznivaló, nem szétfõvõ burgonya „B”
Alkalmasak: főzéshez, saláták, raguk készítéséhez
- Aladin,
- Amorosa,
- Asterix,
- Démon,
- Góliát,
- Kleopátra,
- Impala,
- Pannónia,
- Marabel,
- Rosara,
- Desirée,
- Kánkán,
- Katica,
- Kondor,
- Lorett,
- Raja,
- Réka,
- Sante,
- Signal,
- Hópehely,
- Laura,
- Red Scarlet,
- Rioja,
- Balatoni rózsa
Sütnivaló, enyhén szétfõvõ burgonya „C”
Alkalmasak: sütéshez, burgonyás tésztákhoz, chips- és hasábburgonya készítéshez, püré/pehely alapanyagnak- Agria,
- Karlena,
- Tomensa,
- Panda,
- Kuroda,
- Oscar,
- Lady Rosetta,
- Lady Claire,
- Rioja (Százszorszép),
- Tolnai fekete
- Vénusz Gold,
- White Lady
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése