2015. június 30., kedd

Fokhagymás nyúl zöldséggel

A húshoz: 
  • 1 nyúl húsosabb darabjai 
  • 8-10 gerezdfokhagyma 
  • 200 ml fehérbor 
  • 150 ml olívaolaj 
  • 1 kakukkfűág 
  • só, bors 
A körethez:
  • 2-3 közepes tarlórépa (felkockázva) 
  • 3-4 sárgarépa (felkockázva) 
  • egy adag cukorborsó 
  • 1 hagyma (apróra vágva) 
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva) 
  • olívaolaj
     
Elkészítés:
Hús:
  1. Sózzuk, borsozzuk a nyulat, és félretesszük, amíg meghámozzuk és feldaraboljuk a zöldségeket. 
  2. Olívaolajban kis lángon megpároljuk a húshoz szánt 8-10 gerezd apróra vágott fokhagymát. 
  3. Amikor aranybarnák, kivesszük és félretesszük őket. 
  4. Beletesszük a nyulat a már fokhagymás olajba, felerősítjük a lángot és többször megforgatva pirosra sütjük.
  5. Hozzáöntjük a fehérbort.
  6. Kb. 5 perc múlva, amikor elpárolgott az alkohol, hozzátesszük a félretett fokhagymát és a friss kakukkfüvet, lefedjük és 20 percig főzzük közepes lángon. Időnként meg lehet forgatni a húst. 
  7. Köret:  Amíg fő a hús, egy másik seprenyőben olívaolajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzátesszük a felkockázott répákat és a cukorborsót. Puhára pároljuk. A köretet ki lehet egészíteni rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése