- 1 nyúl húsosabb darabjai
- 8-10 gerezdfokhagyma
- 200 ml fehérbor
- 150 ml olívaolaj
- 1 kakukkfűág
- só, bors
- 2-3 közepes tarlórépa (felkockázva)
- 3-4 sárgarépa (felkockázva)
- egy adag cukorborsó
- 1 hagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- olívaolaj
Elkészítés:
Hús:
Hús:
- Sózzuk, borsozzuk a nyulat, és félretesszük, amíg meghámozzuk és feldaraboljuk a zöldségeket.
- Olívaolajban kis lángon megpároljuk a húshoz szánt 8-10 gerezd apróra vágott fokhagymát.
- Amikor aranybarnák, kivesszük és félretesszük őket.
- Beletesszük a nyulat a már fokhagymás olajba, felerősítjük a lángot és többször megforgatva pirosra sütjük.
- Hozzáöntjük a fehérbort.
- Kb. 5 perc múlva, amikor elpárolgott az alkohol, hozzátesszük a félretett fokhagymát és a friss kakukkfüvet, lefedjük és 20 percig főzzük közepes lángon. Időnként meg lehet forgatni a húst.
- Köret: Amíg fő a hús, egy másik seprenyőben olívaolajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzátesszük a felkockázott répákat és a cukorborsót. Puhára pároljuk. A köretet ki lehet egészíteni rizzsel.
Beküldte: Zsófi (Forrás: http://recetasderechupete. hola.com/conejo-guisado-al- ajillo/9226/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése