2015. június 22., hétfő

Karalábés burgonyalapcsánka uborkás-túrós mártogatóssal

Hozzávalók:
  • 10-20 db pici újburgonya (Pannónia)
  • 1 karalábé
  • 4-5 ek liszt
  • kakukkfű
  • só, bors (babáknak borsmentesen)
  • 1-2 db mogyoróhagyma
  • egy kis marék petrezselyemzöld, finomra aprítva
Mártogatós:
  • egy fél kígyóuborka, lereszelve
  • egy pohár natúr joghurt
  • bors
  • egy csurgatás méz
  • 20 dkg túró
Elkészítés:

  1. A burgonyát, a karalábét és a hagymát finomra reszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket. Ellapítjuk a megformázott korongokat, és kókuszzsírban kisütjük.
  2. A mártogatós alapanyagait összekeverjük, lehűtjük, majd a meleg lapcsánkával együtt tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


1 megjegyzés: