Kicsi és nagy kedvence lett a rizottónak eme változata.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 20 dkg arborio rizs
- fél csokor mángold (felezett doboznyi mennyiség)
- 2 nagy ek vaj
- 2 ek kókuszzsír
- 1 közepes hagyma, finomra reszelve
- 1 pohár száraz fehérbor (= egy kis almaecettel helyettesíthető, kb. 3-4 ek)
- reszelt parmezán
- 6-7 dl zöldségleves (meghagytam benne a maradék zöldséget is: borsó, répa, karfiol) (vagy víz+bio leveskocka ha nagyon nincs más)
- kakukkfű
- borsikafű
Elkészítés:
- Egy lábasban felolvasztom a kókuszzsírt, löttyintek rá egy kis olívaolajat, és megpárolom rajta a finomra reszelt hagymát.
- A rizst megpirítom pár perc alatt, kavargatás mellett, a hagymás olajon.
- Jöhet a bor vagy almaecet, majd apránként adagoljuk az alaplét. Kavargatás mellett mindig hagyjuk az alaplét elfőni, és akkor öntsünk rá újabb adagot, ha szükségesnek látjuk.
- Kb. 15-18 perc alatt a rizs elkészül.
- A mángoldot levelenként megmossuk, majd apróra vágjuk. Két lehetőségünk van ezt követően: vagy a rizsfőzés utolsó perceiben a rizottóba keverjük a nyers mángoldot, vagy egy kis olaj és vaj keverékén megpároljuk a spenótot pár pillanat alatt, és úgy adjuk végül a rizshez.
- Legutoljára jöhet a zöldfűszer és a sok-sok parmezán.
- Szoktam még egy kis vajat is hozzáadni a vége felé.
- 2 percig letakarva állni hagyjuk.
- Sózni szükségtelen a sajtok és a levesalap sóssága miatt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése