2015. június 14., vasárnap

Sárgarépasaláta fűszeresen

Az önkéntesektől kaptuk ezt a receptet, a koriander felhasználásához. Beépített kóstolónk (Orsi) jelentette, hogy nagyon finomra sikerült. :)

Hozzávalók
  • 6-7 darab nagy sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1/2 zöldpaprika
  • 5 evőkanál friss citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál apróra vágott koriander
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál őrölt római kömény
  • só, bors

Elkész­ítés
  1. Tisztítsuk meg a répákat és vágjuk mindegyiket 3-4 darabra, majd minden darabot félbe és a feleket 2-3 hosszú szálra.
  2. Főzzük a répa darabokat 2 evőkanál sóval 15 percig forrásban lévő vízben.
  3. Az idő leteltével vegyik ki a répákat a vízből és hagyjuk kihűlni.
  4. Keverjük össze az összes többi hozzávalóval. Kóstoljuk meg és fűszerezzük még, hogy ha kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése