Már sokszor leírtam ezt a receptet de minden héten kapunk kérdéseket az egyedül otthon hagyott apukáktól hogy mi legyen a "zöldekkel". Hát most "apukásítottam " a zöldséges tekercset és húúúúsos tekercsé avanzsáltam :D
Mindjárt csütörtök, helyet kell adni az új zöldségeknek a hűtőben... egyszóval nincs mese, ideje végeznünk a spángolddal, pak choi-al és egyéb leveles zöldekkel melyek esetleg az asszony távollétében felhalmozódtak :)
Ezt az ételt könnyen elkészíthetik a ház urai is, mivel mindössze ezekre van szükség:
Mindjárt csütörtök, helyet kell adni az új zöldségeknek a hűtőben... egyszóval nincs mese, ideje végeznünk a spángolddal, pak choi-al és egyéb leveles zöldekkel melyek esetleg az asszony távollétében felhalmozódtak :)
Ezt az ételt könnyen elkészíthetik a ház urai is, mivel mindössze ezekre van szükség:
- 1 készen vásárolt bolti levelestésztára,
a megkenéséhez 1 tojásra - 1 csokor párolt spángoldra (állandóspenót a becsületes neve)
- 1 kis marék füstölt szalonnára vagy 1 kanál zsírra
- 3 gerezd fokhagymára
- 2 tojásra
- 1 kis marék zsemlemorzsára
- fél csokor petrezselyemre
- (én most egy csirkemájat is belevágtam ez opcionális de jót tesz neki :) )
- 1 kis (1/4 kg vagy 1/2 kg attól függ mennyire szeretnénk húsosra) darálthúsból készített pörköltre van szükség hozzá.
- a kész tésztával időt spórolunk és mégis olyan professzionálisnak tűnünk :)
- a spángold egészséges így az asszony hazatértével jó pontot kapunk hogy a gyermekeket megfelelően egészségesen tápláltuk a távollétében is és nem ment tönkre a drága biozöldség sem...mellesleg nem kell kikanalazni az elszomorodott leveleket egy hét múlva a hűtő aljából ami igen csak rossz érzés.
- a pörkölt husi pedig biztosítja hogy (spángold ide vagy oda) a tekercs biztosan elfogyjon mire anyu hazaér :) és hát pörköltöt minden vagány férfi tud készíteni :D
- a levelestésztát kihajtogatom és sütőpapírostól a tepsire helyezem.
- Füstölt mangalica szalonnát kockára vágok és megpirítom, majd az alaposan megmosott és felvágott spángoldot megpárolom rajta. 3-4 cikk fokhagymát nyomok rá, pici só, bors, petrezselyemzöld (ettől nagyon tuti lesz).
- Zsíron hagymát pirítok és pirospaprikával, darálthússal egy kis pörköltöt rittyentek amit a párolt spángoldhoz keverek. Ha túl nedves a töltelék akkor ki fog folyni, ezért 2 tojást és egy marék zsemlemorzsát keverek bele (így már tuti megköt ;) ) (ami most extra volt a töltelékben nálam, az egy kis kockára vágott pirított csirkemáj, de el hagyható :) )
- Míg kihűl a töltelék addig melegszik a sütő 190 fokra kb.
- A hideg cuccost a tészta szélére kanalazom majd papírostól áthajtom ( majd a papírt visszahúzom természetesen :) ) a végeket betűröm, megkenem egy felver tojással és ha a vágódeszkán még árválkodik egy egy levél azt rásimítom a tetejére.
Elkészítettem a tekercset, és nagyon finom lett! Én pulyka daráltból készítettem, a családomnak is nagyon ízlett!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!