Mindenképpen fel akartam használni az aszalásból visszamaradt paradicsomlét. Ehhez a leveshez tökéletes!
Hozzávalók:
- kb. 1 liter paradicsomlé (friss, magokkal együtt)/vagy annyi egész paradicsom, ami ennyit levet ad
- 1 lilahagyma
- 1 vörös hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 közepes szem burgonya
- szárzeller (fagyasztóból)
- 1 marék friss bazsalikom
- só, bors, kakukkfű, borsikafű
- egy csurgatás méz
- 2 dl rizstejszín
- olívaolaj
- vega mix + fél liter víz/alaplé
- A hagymákat felaprítjuk, olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott répát és burgonyát, és összesütjük.
- Felöntjük a paradicsomlével (vagy egész paradicsomot adunk hozzá) és a vízzel.
- Fűszerezzük, és megfőzzük a zöldségeket.
- A bazsalikomot és a szárzellert a főzés vége felé adjuk hozzá.
- A lángot elzárjuk, felöntjük a rizstejszínnel, hozzákeverjük a mézet, majd az egész levest átöntjük a turmixgépbe. Így krémesebb lesz, mintha botmixerrel dolgoznánk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
jó kis receptnek néz ki, ki is próbálom. és ha már sütünk főzünk, egy jó kis kezdeményezés, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a 170 kijelölt MOL töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve
VálaszTörlés