Hozzávalók:
- 30 dkg brokkoli
- 150 g tejföl
- 1 ek joghurt (pohár)
- 2 ek majonéz
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 kávéskanál mustár (ízlés szerint)
- 1 csepp olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 csepp méz (1 csurgatás)
- 5 dkg trappista sajt (kockákra vágva)
- 5 dkg ementáli sajt (kockákra vágva)
Elkészítés:
- A brokkolit bő vízbe áztatva megtisztítjuk, lemossuk. Rózsáira szedjük. A szárát se dobjuk el, csak hámozzuk meg, és vágjuk kockára.
- Lobogó, sós vízben főzzük roppanósra. Először a szárat főzzük meg, aztán a rózsákat. 4 percnél ne főzzük tovább./ Vagy párolóbetétben megpárolhatjuk. Ez az egészségesebb verzió!
- Szűrjük le a brokkolit, és várjuk meg, amíg kihűl.
- Készítsük el a joghurtos-tejfölös-majonézes alapot a többi hozzávalóból. Ízesítsük.
- A brokkolikat vágjuk apróra, kockázzunk mellé különféle sajtokat. Óvatosan keverjük össze.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése