Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 egész póréhagyma (zöld részekkel együtt)
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek borecet
- 1-2 csurgatás méz
- 1 marék tatárhagyma (vagy petrezselyem)
- só
- bors
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk/karikázzuk, és puhára főzzük sós vízben.
- A póréhagymát megtisztítjuk, mégpedig úgy, hogy hosszában bevágjuk, és kimossuk a rétegekből a homokot, majd felkarikázzuk.
- A krumpli vizében, ha már kiszedtük, megfőzzük a pórét.
- Leszűrjük, majd botmixerrel pürésítjük a többi hozzávalóval együtt.
- A krémes hagymát összeforgatjuk a krumplival, és meghintjük a zöldfűszerrel.
- Véleményem szerint egy pár óra hűtős "érlelés" után a legfinomabb, hidegen. Tálalhatjuk azonban melegen is.
Forrás: Stahl magazin nyári különszáma (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése