Azért szeretem a quiche-t, mert remek ebédre vagy vacsorára, gyorsan elkészül, és bármilyen zöldségből csodálatos fogást varázsolhatok. Ez a legújabb szerzeményem.
Szuper ropogós tészta és isteni brokkolis töltelék együtt. Semmi sajt, csak egyszerűen!
- 1 fej brokkoli
- 3 tojás
- 1 marék tökmagliszt
- 1 ek szárított oregánó
- 1 szál reszelt sárgarépa
- egy fél pohár natúr joghurt/főzőkrém rizsből/tejszín
- póréhagyma csíkok díszítésnek (bármilyen más zöldség zöldje szuper lehet)
A tésztához:
- A tészta összetevőit összegyúrom, majd a hűtőbe teszem a tésztát.
- Egy piteformát kilisztezek és
kivajazok, majd előmelegítem a sütőt 180 fokra. - A brokkolit áztatás után megmosom, rózsáira vágom, a szárát is feldarabolom hámozás után, majd párolóbetétben megpárolom. Én roppanósra hagyom.
- A brokkolit botmixerrel leturmixolom, hozzáadom az oregánót, a joghurtot, a tojást és a reszelt nyers répát. Majd a lisztet a végén belekeverem.
- A tésztát egy picit kilapítom, majd a piteformába döngölöm bele kézzel. Nem szoktam nyújtogatni. Főleg azért nem, mert a teljes kiőrlésű tészták elég morzsásak. Így "csalok", és kézzel egyengetem el.
- Picit megszurkálom, majd elősütöm 15-20 perc alatt.
- Ha letelt ez az idő, elsimítom a brokkolis krémet a tésztán, majd vékonyra szeletelt póréhagyma csíkokkal díszítem.
- Készre sütöm 180-200 fokon, kb. fél óra alatt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése