Remek lehetőség, hogy egy kis maradék gabonával kombinálva ízletes és egészséges fogást készítsünk.
Hozzávalók:
- 1 bögre barna rizs/köles/kuszkusz/barna bulgur vagy vegyesen (nálam maradék barna rizs és 1 marék köles)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csomag állandó spenót/mángold szárral együtt
- fél pohár natúr joghurt
- 1 marék házi sonka
- libazsír
- parmezán
Elkészítés:
- A rizst megfőzzük bő vízben.
- Ha kölesből készítjük, azt nem is kell külön főznünk.
- A hagymát megpároljuk a libazsíron, majd a kockára vágott házi sonkát is megpirítjuk. Ez sóban érlelt, így nem sózom meg az ételt.
- A kölest is hozzáadom, lepirítom, majd háromszoros vízzel felöntöm, és addig főzöm, amíg fel nem veszi az egész vizet.
- Közben a mángoldot/spenótot megtisztítom, a szárakat levágom, felkockázom, és a fövő köleshez adom. A leveleket felcsíkozom.
- A maradék rizst ekkor hozzákeverem a köleshez, majd jöhet bele a fél pohár joghurt.
- Egy tűzálló tálat kizsírozok, és alulra leterítek egy réteg spenótot/mángoldot, majd erre jön egy adag gabonás massza, majd újra mángold/spenót, és végül újra massza.
- Parmezánt reszelek a tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben összesütöm.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése