2014. július 23., szerda

Bajor fazék

Ez a kelkáposztás étel a kedvenceink egyike, főleg, amikor megjelenik az új sárgarépa és kelkáposzta.

Hozzávalók
  • 40 dkg sertéshús
  • 75 dkg kelkáposzta
  • 25 dkg sárgarépa
  • 30 dkg vöröshagyma, gyöngyhagyma vagy póréhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl húsalaplé vagy húsleves
  • só, bors
Elkész­ítés
  1. A sertéshúst kockákra vágjuk, a kelkáposztát felcsíkozzuk, a sárgarépát meghámozzuk, vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, de egyben hagyjuk. Ha pórét használunk, azt vágjuk hüvelykujjnyi darabokra.
  2. A húst az olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a zöldségeket.
  3. Megborsozzuk és felöntjük az alaplével.
  4. Az egészet lefedve addig pároljuk, míg a hús meg nem puhult, végül zsírjára sütve tálaljuk.
Beküldő: Nagy Norbert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése