Ez a kelkáposztás étel a kedvenceink egyike, főleg, amikor megjelenik az új sárgarépa és kelkáposzta.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 40 dkg sertéshús
- 75 dkg kelkáposzta
- 25 dkg sárgarépa
- 30 dkg vöröshagyma, gyöngyhagyma vagy póréhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl húsalaplé vagy húsleves
- só, bors
- A sertéshúst kockákra vágjuk, a kelkáposztát felcsíkozzuk, a sárgarépát meghámozzuk, vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, de egyben hagyjuk. Ha pórét használunk, azt vágjuk hüvelykujjnyi darabokra.
- A húst az olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a zöldségeket.
- Megborsozzuk és felöntjük az alaplével.
- Az egészet lefedve addig pároljuk, míg a hús meg nem puhult, végül zsírjára sütve tálaljuk.
Beküldő: Nagy Norbert
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése