Hozzávalók:
- 8-10 db csirkecomb
- egy csokor állandó spenót
- egy marék dió
- egy darabka parmezán
- egy marék zsemlemorzsa
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- citromos illatú bazsalikom
- 1 db cékla
- 1 db karalábé
- 4-5 szem burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 4 szál sárgarépa
- fehérborecet
Elkészítés:
- A csirkecombokat megtisztítom, besózom.
- A spenótból, dióból, parmezánból, olívaolajból és a fokhagymából gyorsan pestót készítek botmixer segítségével az alábbi módon. KATT!
- A pestóhoz keverek egy marék zsemlemorzsát, mert így könnyebben megtapad a husin.
- A zöldségeket megtisztítom, apróra vágom, és egy gáztepsiben szétterítem őket.
- A zöldségeket is megsózom, majd a citromos bazsalikomot rámorzsolom.
- Olívaolajat és fehérborecetet locsolok a zöldségekre.
- A combokra egy-egy adag pestót teszek, jól meglapogatom, és a tepsin elhelyezem szépen sorban őket.
- Jöhet még egy kis olívaolaj.
- Az előmelegített sütőben először puhára párolom a húst és a zöldségeket. Alufóliával fedem le a tepsit, majd szépen készre sütöm az ételt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése