2014. július 28., hétfő

Csirkecomb állandó spenótos pestóval és sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 8-10 db csirkecomb
  • egy csokor állandó spenót
  • egy marék dió
  • egy darabka parmezán
  • egy marék zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • citromos illatú bazsalikom
  • 1 db cékla
  • 1 db karalábé
  • 4-5 szem burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • fehérborecet
Elkészítés:
  1. A csirkecombokat megtisztítom, besózom.
  2. A spenótból, dióból, parmezánból, olívaolajból és a fokhagymából gyorsan pestót készítek botmixer segítségével az alábbi módon. KATT!
  3. A pestóhoz keverek egy marék zsemlemorzsát, mert így könnyebben megtapad a husin.
  4. A zöldségeket megtisztítom, apróra vágom, és egy gáztepsiben szétterítem őket.
  5. A zöldségeket is megsózom, majd a citromos bazsalikomot rámorzsolom.
  6. Olívaolajat és fehérborecetet locsolok a zöldségekre.
  7. A combokra egy-egy adag pestót teszek, jól meglapogatom, és a tepsin elhelyezem szépen sorban őket.
  8. Jöhet még egy kis olívaolaj.
  9. Az előmelegített sütőben először puhára párolom a húst és a zöldségeket. Alufóliával fedem le a tepsit, majd szépen készre sütöm az ételt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése