Házi rostoslé receptek
Hozzávalók
http://www.nosalty.hu/recept/hazi-rostos
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2113#heading0
Hozzávalók
- 2,5 kg gyümölcs
- 10 l víz
- 3 dkg citromsav
- 1 kg cukor
- A gyümölcsöt 1 liter vízzel felforraljuk, majd összeturmixoljuk. A 9 liter vizet a cukorral és a citromsavval felforraljuk, és összekeverjük a gyümölcsös péppel. Megvárjuk, míg felforr (nem kell forralni utána), és még forrón üvegekbe öntjük. Száraz dunsztban hűtjük. Így nagyjából 25%-os gyümölcstartalmú levet kapunk. Lehet kevesebb vízzel is elkészíteni, így magasabb lesz a koncentráció, vagy később is utána lehet hígítani.
- Természetesen készíthetünk 100%-os gyümölcslevet is hozzáadott víz, cukor és tartósítószer nélkül. A megmosott gyümölcsöt összevágjuk, és valamilyen módszerrel – a legegyszerűbben gyümölcscentrifuga segítségével – levet nyerünk belőle. A gyümölcslevet edénybe rakjuk, és 1-2 percig forraljuk. Miután leszedtük a tűzről, rögtön üvegekbe töltjük. A tetejére két celofán közé kevés nátrium-benzoátot teszünk, ami ilyen módon nem kerül a lébe, viszont tartósítja azt. A dupla celofánra tesszük a csavart, jó szorosan betekerjük. Az üvegeket meleg takarók közé száraz dunsztba tesszük.
http://www.nosalty.hu/recept/hazi-rostos
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2113#heading0
Forrás: Köménymag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése