Nekünk ez a recept lett a kedvencünk a heti tökökhöz.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 tök
- 40 dkg darált lapocka
- 2 fej hagyma
- 2 dl tejszín
- 20 dkg szeletelt bacon
- só, bors, pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- A tököt hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk kb. ujjnyi cikkekre.
- Vajon pároljuk meg a tököt, sózzuk, borsozzuk és ahogy kicsit megpuhul és tegyük félre.
- Ugyanabban a serpenyőben az egyik hagymát aprítva pirítsuk meg, dobjuk rá a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát, a piros paprikást és kicsi vízzel felöntve főzzük meg, leve ne legyen.
- A másik fej hagymát vágjuk nagyobb szeletekre.
- Kenjük ki a jénait vajjal.
- Rétegezzük az előkészített hozzávalókat, a következő sorrendben, sorrend alulról: egy sor tök + darált hús + nagy szeletekre vágott hagyma + bacon + tök + hús, öntsük le a 2 dl tejszínnel, majd folytatni a befejező réteget: hagyma + reszelt sajt és a tetejére a bacon
- kb fél óra alatt légkeverésen 160 fokon meg is sül
Beküldő: Nagy Katalin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése