2014. július 23., szerda

Rakott tök

Nekünk ez a recept lett a kedvencünk a heti tökökhöz.

Hozzávalók
  • 1 tök
  • 40 dkg darált lapocka
  • 2 fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • só, bors, pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkész­ítés
  1. A tököt hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk kb. ujjnyi cikkekre.
  2. Vajon pároljuk meg a tököt, sózzuk, borsozzuk és ahogy kicsit megpuhul és tegyük félre.
  3. Ugyanabban a serpenyőben az egyik hagymát aprítva pirítsuk meg, dobjuk rá a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát, a piros paprikást és kicsi vízzel felöntve főzzük meg, leve ne legyen.
  4. A másik fej hagymát vágjuk nagyobb szeletekre.
  5. Kenjük ki a jénait vajjal.
  6. Rétegezzük az előkészített hozzávalókat, a következő sorrendben, sorrend alulról: egy sor tök + darált hús + nagy szeletekre vágott hagyma + bacon + tök + hús, öntsük le a 2 dl tejszínnel, majd folytatni a befejező réteget: hagyma + reszelt sajt és a tetejére a bacon
  7. kb fél óra alatt légkeverésen 160 fokon meg is sül
Beküldő: Nagy Katalin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése