Ez a fogás nem fog gasztronómiai forradalmat okozni a konyhánkban, de nagyon finom.
Hozzávalók
Hozzávalók
- zsiradék
- 50 dkg csirkemell
- 2 nagy fej hagyma
- 1 nagy kápia paprika vagy 3-4 lecsópaprika
- 4 db paradicsom
- 30-40 dkg zöldbab
- 3 gerezd fokhagyma
- fél bögre árpagyöngy (vagy valamilyen más gabona)
- só, bors
- 1 kk pirospaprika
- A csirkemellet kis kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket ízlés szerint felszeleteljük, az árpagyöngyöt több váltás vízben megmossuk.
- Az étrendi szabályainknak megfelelő zsiradékon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, lepirítjuk.
- Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a zúzott fokhagymát, kicsit fonnyasztjuk a zöldséget, majd levesszük a serpenyőt a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, és felöltjük az ételt 1 dl vízzel (vagy ha van húsleves vagy alaplé a hűtőben, akkor azzal).
- Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldbabot és az árpagyöngyöt, sózzuk, borsozzuk.
- Lefedjük, és készre főzzük. Mire az árpagyöngy megfő, kész van az étel.
Beküldő: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése