A finom krumplihoz egy jó kis recept. A gnocchit bármilyen mártással tálalva könnyű nyári ebédet kapunk.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- liszt (amennyit felvesz)
- sós víz (kifőzéshez)
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük.
- Krumplinyomón áttörjük, majd a gyúródeszkára tesszük.
- Hagyjuk kihűlni, majd összedolgozzuk 1 tojással, egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz.
- Egy liter sós vizet felforralunk.
- A tésztából ökölnyi darabokat szakítunk, hosszú rúddá sodorjuk, majd 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
- A forró vízbe dobjuk, megkeverjük, és megvárjuk, hogy feljöjjenek a darabok a víz felszínére.
- Tésztaszűrőbe szedjük, vagy egy hideg vizes edénybe, és amint végeztünk, leszűrjük.
- Fagyasztható is a gnocchi, így egyszerre érdemes egy nagyobb adagot begyúrni, és akkor kifőzni, amikor el szeretnénk fogyasztani.
Korrábi mángoldos gnocchi receptért kattints IDE!
A mártáshoz (4 személyre):
A mártáshoz (4 személyre):
- 1/4 csokor metélőhagyma
- 1/4 csokor petrezselyem
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 ek aprított fenyőmag
- 1/2 dl olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 6 dkg reszelt parmezán
- só
Elkészítés:
- A hozzávalókat aprítógépben összedolgozzuk, és végül sóval ízesítjük.
Forrás: Blikk Nők Konyha 2011. (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése