2014. július 18., péntek

Házi gnocchi zöldmártással

A finom krumplihoz egy jó kis recept. A gnocchit bármilyen mártással tálalva könnyű nyári ebédet kapunk.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • liszt (amennyit felvesz)
  • sós víz (kifőzéshez)
Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük.
  2. Krumplinyomón áttörjük, majd a gyúródeszkára tesszük.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd összedolgozzuk 1 tojással, egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz.
  4. Egy liter sós vizet felforralunk.
  5. A tésztából ökölnyi darabokat szakítunk, hosszú rúddá sodorjuk, majd 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
  6. A forró vízbe dobjuk, megkeverjük, és megvárjuk, hogy feljöjjenek a darabok a víz felszínére.
  7. Tésztaszűrőbe szedjük, vagy egy hideg vizes edénybe, és amint végeztünk, leszűrjük.
  8. Fagyasztható is a gnocchi, így egyszerre érdemes egy nagyobb adagot begyúrni, és akkor kifőzni, amikor el szeretnénk fogyasztani.
Korrábi mángoldos gnocchi receptért kattints IDE!

A mártáshoz (4 személyre):


  • 1/4 csokor metélőhagyma
  • 1/4 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 ek aprított fenyőmag
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 6 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:

  1. A hozzávalókat aprítógépben összedolgozzuk, és végül sóval ízesítjük.
Forrás: Blikk Nők Konyha 2011. (L. Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése