2014. július 17., csütörtök

Hagymás-mustáros csirkecomb joghurtos uborkasalátával

Fincsi alapanyaggal főzünk: terítéken a hagyma!

Hozzávalók:

  • 8-10 db csirkecomb
  • étolaj
  • 2-3 ek francia magos mustár
  • 2-3 ek fehérborecet
  • 3-4 ek méz
  • frissen őrölt bors
  • 4-5 db vöröshagyma, mogyoróhagyma (akár lilahagyma) vegyesen
Uborkasali:
  • 1 nagyobb uborka legyalulva
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 ek tejföl (elhagyható)
  • 1-2 ek almaecet
  • pici Xilit
Elkészítés:
  • A csirkecombokat megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a maradék hozzávalókkal jól bedörzsöljük. Egy nagy tepsiben helyezzük el a combokat, majd alufóliával letakarva puhára sütjük. A combokra szórjuk a karikára felvágott hagymát. Miután megpuhultak a combok, levesszük a fóliát és ropogósra sütjük.
  • Az uborkát hámozás nélkül legyaluljuk, majd picit besózzuk, ízesítjük, és összeállítjuk a salit.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése