Fincsi alapanyaggal főzünk: terítéken a hagyma!
Hozzávalók:
- 8-10 db csirkecomb
- étolaj
- 2-3 ek francia magos mustár
- 2-3 ek fehérborecet
- 3-4 ek méz
- só
- frissen őrölt bors
- 4-5 db vöröshagyma, mogyoróhagyma (akár lilahagyma) vegyesen
Uborkasali:
- 1 nagyobb uborka legyalulva
- só
- 2 tk pirospaprika
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 ek tejföl (elhagyható)
- 1-2 ek almaecet
- pici Xilit
Elkészítés:
- A csirkecombokat megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a maradék hozzávalókkal jól bedörzsöljük. Egy nagy tepsiben helyezzük el a combokat, majd alufóliával letakarva puhára sütjük. A combokra szórjuk a karikára felvágott hagymát. Miután megpuhultak a combok, levesszük a fóliát és ropogósra sütjük.
- Az uborkát hámozás nélkül legyaluljuk, majd picit besózzuk, ízesítjük, és összeállítjuk a salit.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése