Újabb Limara inspiráció: a kovászos káposzta.
Hozzávalók
Hozzávalók
- káposzta
- kapor
- víz+só
- fűszerek (egész bors, szegfűbors, babérlevél, fokhagyma)
- szelet kenyér vagy fél zsömle
- Pont úgy kell csinálni, mintha uborkát kovászolnál: alulra kapor (nekem a múltkor csak ánizskaporom volt otthon, és azzal is finom illata lett, de azért az igazi az igazi), rá a leszelt káposzta, közé egész bors, fokhagymagerezd, babérlevél, szegfűbors.
- Ezt nyakon öntöd 1l forró víz, 1 kanál só keverékével (megfelelő mennyiségben persze, ki tudja kinek mekkora a káposztája + üvege +kovászolási kedve), a tetejébe nyomsz egy kenyérszeletet, laza kalapot rá, és mehet is az ablakba.
- Nekem 4 nap alatt lett kész, nem futott ki, és nagyon finom savanyúkáposzta lett az eredmény. A leve pedig, mmmmm...
Beküldő: Szabó Gilinger Eszter
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése