2014. július 31., csütörtök

Kovászos káposzta

Újabb Limara inspiráció: a kovászos káposzta.

Hozzávalók
  • káposzta
  • kapor
  • víz+só
  • fűszerek (egész bors, szegfűbors, babérlevél, fokhagyma)
  • szelet kenyér vagy fél zsömle
Elkész­ítés
  1. Pont úgy kell csinálni, mintha uborkát kovászolnál: alulra kapor (nekem a múltkor csak ánizskaporom volt otthon, és azzal is finom illata lett, de azért az igazi az igazi), rá a leszelt káposzta, közé egész bors, fokhagymagerezd, babérlevél, szegfűbors.
  2. Ezt nyakon öntöd 1l forró víz, 1 kanál só keverékével (megfelelő mennyiségben persze, ki tudja kinek mekkora a káposztája + üvege +kovászolási kedve), a tetejébe nyomsz egy kenyérszeletet, laza kalapot rá, és mehet is az ablakba.
  3. Nekem 4 nap alatt lett kész, nem futott ki, és nagyon finom savanyúkáposzta lett az eredmény. A leve pedig, mmmmm...
Beküldő: Szabó Gilinger Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése