Kedvenc vegán muffinom Steiner Kristóf konyhájából. Ezt az alapreceptet tényleg bármivel föl lehet dobni.
A mogyorós-szilvás ízesítés a kisfiam ötlete volt, aki úgy ébresztett egyik reggel, hogy süssünk muffint.
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 2 csésze (250 ml) liszt [1 csésze sima és 1 csésze tk liszt]
- 1 zacskó sütőpor
- 1 csésze cukor [én ennek csak a negyedét teszem bele]
- 1 kk fűszer [pl. fahéj és vaníliapor]
- 1/3 csésze olaj [hidegen sajtolt napraforgó]
- 1 csésze tej [mogyorós rizstej]
- 2 x 1/2 csésze finomság [aprított mogyoró és beáztatott, felaprított aszalt szilva]
Elkészítés:
- A nedves alapanyagokat elkeverem a száraz alapanyagokkal, a muffinformákat 3/4-ig töltöm meg, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.
- Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése