Nagy szerelmem lett az idén az endívia, és már rég szerettem volna kipróbálni azt az igazi, tartalmas "mindent bele" tésztasalátát, amelybe igazi leveles salátát is tesznek. Ugyancsak a fantáziánk szabhat határt a variációknak: grillezett húsok, sajtok, finom öntetek, jófajta zöldség, pirított magvak kerülhetnek a salátába a tészta mellé. Én hidegen szeretem fogyasztani.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- olasz fűszerkeverék (termelői)
- főtt tészta
- 2 fej lilahagyma
- 1 marék aszalt paradicsom
- 3 marék reszelt sajt (lehet parmezán is)
- 1 marék főtt kukorica (fagyasztóból)
- 4 marék aprított endívia
- majonéz
- só
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd grillserpenyőben megsütjük. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Én a kedvenc olasz fűszerkeverékemmel fűszereztem (Bödön vásár).
- A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
- A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, az endíviát feldaraboljuk. A kukoricát megfőzzük. Az aszalt paradicsomot lecsöpögtetjük.
- Mindent szépen összekeverünk, majd ízlés szerint majonézt és sót is adunk hozzá.
- Elkeverjük, majd behűtjük, vagy azonnal tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése