Frank Júlia Tészták sütve, főzve c. könyve nagyon nekem való. Imádom a tésztát, és rengeteg ötletes recept vár kipróbálásra ebben a könyvecskében. Frank Júlia fokhagymás babos metéltnek nevezi ezt az ételt, de nekem az jutott eszembe, amikor megkóstoltam, hogy ez a "legigazibb" vegán bolognai, amit valaha ettem.
Hozzávalók (3-4 személyre):
- 30 dkg főtt tarka bab
- 25 dkg főtt széles metélt
- egy adag sült paradicsom a fagyasztóból/25 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 2 ek paradicsompüré
- 1 ek pirospaprika
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 babérlevél
- 2 bio leveskocka (elhagyható, főleg ha van sült paradicsomunk)
- méz, só, bors
- parmezán a tetejére
Elkészítés:
- A tésztát sós vízben kifőzzük.
- A vöröshagymát felaprítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a paradicsomot.
- Összefőzzük. Mivel én fagyasztott sült paradicsomot használtam, ezen a ponton botmixerrel pürésítettem a mártás alapját. Ízesítjük.
- A főtt babot lecsöpögtetjük. A felét összenyomjuk, a másik felét egészben hagyjuk, és ezt hozzákeverjük a paradicsommártáshoz.
- 10 perc alatt összefőzzük.
- Tésztával és parmezánnal tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Frank Júlia - Tészták sütve, főzve)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése