Volt gasztroblogger társam, Fülöp Judit hívta fel a minap a figyelmemet erre a szuper receptre, amely a legfrissebb Kiskegyed Konyhájában jelent meg. Minden adott volt otthon hozzá, próbáljátok ki! Kb. 20-25 perc alatt elkészül. Főleg, ha wokban sütitek. Az eredeti recept chilis, de én azt elhagytam.
- 60 dkg csirkemell
- 60 dkg káposzta
- friss gyömbér (v. gyömbérpor)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kesudió
- Szószhoz: 5 ek szójaszósz, 2 ek méz, 1 kk keményítő, 1 dl almalé (pl.: Guszti bácsié), 3 ek citromlé
- olaj
- só
- A megmosott, leszárított csirkét felkockázzuk, majd wokban egy kevés olajon lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a zúzott fokhagymát, majd összesütjük.
- Mehet hozzá a kesu is, és pár percig együtt sütjük kavargatás, rázogatás mellett.
- A végén elkészítjük az öntetet, és leöntjük vele a sült csirkét. Ha chilit is adunk hozzá, keverjük a szószhoz.
- Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
- Én reszeltem mellé egy jó adag nyers céklát is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Kiskegyed Konyhája)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése