Szerintem a cékla földes ízéhez remekül illik a finom étcsokoládé. Az eredeti receptet kissé diétásítottam.
Hozzávalók:
- 125 g puha vaj
- 100 g étcsokoládé (legalább 60%-os kakaótartalmú)
- 150 g finomra őrölt Xilit (az eredeti recept 250 g cukrot ír)
- 3 tojás
- 11 dkg búzaliszt
- 12 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt
- 1 tk foszfátmentes sütőpor
- 225 g főtt, reszelt cékla
A krémhez:
- 250 g mascarpone krém
- házi eper/málnalekvár ízlés szerint
- fél citrom leve
Elkészítés:
- A céklát héjastul megfőzzük, megpucoljuk, lereszeljük.
- A sütőt 160 fokra melegítjük elő, és kivajazunk egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd formára vágott sütőpapírt terítünk az aljára.
- A csokoládét gőz fölött egy pici olajon megolvasztjuk, majd félretesszük.
- A vajat felverjük a cukorral, majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk. Jöhet bele a csokoládé is.
- A sütőporral elvegyített lisztet beleszitáljuk, összekeverjük.
- Végül hozzáadjuk a céklát.
- A masszát a formába töltjük, elegyengetjük a tetejét, majd 45 perc alatt megsütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Miután kihűlt a tészta a tetejére kenjük a mascarponés krémet.
Forrás: http://ginandcrumpets.com/chocolate-beetroot-cake/ (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése