Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porrá őrölt Xilit (vagy ugyanannyi porcukor)
- 6 tojás
- 15 dkg Xilit (vagy kristálycukor) (csökkenthető a mennyiség)
- 10 dkg búzaliszt
- 6 g foszfátmentes sütőpor
- 25 dkg frissen darált mák
- 1 ek tej
- 1 bio citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 20-25 dkg mascarpone
- 2 és fél dl tejföl
- vaníliapor
- pici Xilit ízlés szerint
- pici citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőt 165 fokra melegítjük elő.
- A darált mákos elkeverjük a leszitált liszttel és a sütőporral.
- Egy 23 vagy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- A puha margarint a porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a pici tejet.
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját egyesével hozzákeverjük az előző masszához.
- A fehérjét felverjük az 15 dkg cukorral. Krémes habnak kell lennie.
- A hab 1/3-át hozzáadjuk a margarinos krémhez egy lyukas keverőkanál segítségével.
- A maradék is rászedem a krémre, majd hozzáadom a lisztes keveréket, és az egészet szépen, óvatosan elkeverem.
- Mindezt a formába töltöm, és kb. 45-50 perc alatt készre sütöm.
- A tésztát kihűtöm, félbe vágom, és a krémmel megtöltöm. A tetejét is lekenem a krémmel.
- Egy éjszakára hűtőben pihentetem a formában.
Forrás: Rama receptkönyv (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése