Az eredeti receptben húsvét után megmaradt, vékonyra szelt sonkába tekerték a répát. Nagyhét lévén viszont én kihagytam a sonkát most ebből a fogásból.
Hozzávalók:
- 3-4 dl zöldségleves vagy alaplé (bio leveskocka is megteszi ezek hiányában)
- egy nagy adag sárgarépa (nálam 5-6 vaskos darab, hosszában negyedelve)
- só
- bors
- szerecsendió
- petrezselyem zöldje
- egy tömlős natúr sajtkrém (10 dkg) (jól nézzük meg az összetevőket)
- 1-2 ek keményítő
- 2 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- mandula vagy napraforgó a tetejére
- házi sonka vékony szeletekre vágva (elhagyható/húsvéti maradék)
Elkészítés:
- A répákat megtiszítjuk, hosszában negyedeljük, majd a zöldséglében 8-10 perc alatt fedő alatt megpároljuk.
- A léből a répákat kiszedjük, majd a léhez adjuk a tömlős sajtkrémet, a keményítőt, a tejet, és mindezt felforrósítjuk (de nem forraljuk). Kézi habverővel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Szerencsendiót adunk hozzá.
- A félretett répákat egy tűzálló tálban elrendezzük (hármasával sonkába tekerjük), ráöntjük a sajtmártást, majd reszelünk rá még 15 dkg trappista sajtot.
- Petrezselyemzölddel, magvakkal szórjuk meg a tetejét, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.
- Pirítóssal, salátával tálaljuk.
Forrás: Tina húsvét (2011) (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése