Hozzávalók:
- 15 dkg spenót
- 1 ek vaj
- 5 db tojás
- 12 dkg liszt
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1/2 tasak (6 g) foszfátmentes sütőpor
- só
A krémhez:
- 2-3 db főtt sárgarépa
- 10 dkg krémsajt (egy tömlőnyi)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
- A spenótot megmossuk, felaprítjuk, majd az 1 ek olajon megfonnyasztjuk.
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A sárgáját habosra keverjük, majd beledolgozzuk a spenótot, a lisztet, a keményítőt és a sütőport. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a két masszát.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsin elsimítjuk. Ez lehet egy gáztepsi is, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Miután megsült, egy nedves konyharuhára kifordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
- A töltelékhez megpároljuk/főzzük a répát, és mixerben krémet készítünk a sajtkrém és a fokhagyma hozzáadásával. Sózzuk, borsozzuk szükség esetén.
- A kihűlt tésztát megkenjük a massszával, majd szorosan (nekem ebben a mozdulatban még fejlődnöm kell) feltekerjük. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
- Friss salátával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése