A tavaszban azt is imádom, hogy a nehéz téli ételek helyett végre újra lehet ropogós salátát legelni, és az ebédek is könnyebbek lesznek nálunk. Egy ilyen melegszendvics egy jó krémleves után bármikor megállja a helyét még ebédre is!
Hozzávalók(2 személyre):
- 10-15 dkg házi túró
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk mustár
- fél kiló fehér spárga
- só
- frissen őrölt bors
- 1 pici cukor
- 8 vékony szelet füstölt sertéscomb
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 4 szelet kenyér
Elkészítés:
- A lilahagymát nagyon apróra vágjuk, és a mustárral és a túróval elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- A spárgát forrásban levő sós vízbe tesszük, majd roppanósra főzzük. A vízbe tejetünk egy ek. cukrot is. Ha megfőtt, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
- A kenyereket megkenjük a lilahagymás túróval.
- A sertéscomb szeleteket pár pillanat alatt megsütjük, majd a szendvicsekre helyezzük.
- A spárgát is szépen elrendezzük a szeleteken, megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőben 5 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Friss fejes salátával, tojással, sajtkockákkal tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése