2014. április 13., vasárnap

Spárgás melegszendvics

A tavaszban azt is imádom, hogy a nehéz téli ételek helyett végre újra lehet ropogós salátát legelni, és az ebédek is könnyebbek lesznek nálunk. Egy ilyen melegszendvics egy jó krémleves után bármikor megállja a helyét még ebédre is!


Hozzávalók(2 személyre):

  • 10-15 dkg házi túró
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk mustár
  • fél kiló fehér spárga
  • frissen őrölt bors
  • 1 pici cukor
  • 8 vékony szelet füstölt sertéscomb
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 szelet kenyér
Elkészítés:
  1. A lilahagymát nagyon apróra vágjuk, és a mustárral és a túróval elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A spárgát forrásban levő sós vízbe tesszük, majd roppanósra főzzük. A vízbe tejetünk egy ek. cukrot is. Ha megfőtt, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  3. A kenyereket megkenjük a lilahagymás túróval.
  4. A sertéscomb szeleteket pár pillanat alatt megsütjük, majd a szendvicsekre helyezzük.
  5. A spárgát is szépen elrendezzük a szeleteken, megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőben 5 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Friss fejes salátával, tojással, sajtkockákkal tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése