Már a húsvétra készülve lapozgattam a régi főzős magazinokat, amikor is rábukkantam erre a csini kis mártásra. A valódi frankfurti zöld mártáshoz (Grüne Soße) hétféle fűszernövényt használnak. Ezeket csokorba kötve lehet megvásárolni a kinti piacokon tavasszal.
- 4 kemény tojás
- 2 tk mustár
- 1 dl jó minőségű, semleges ízű olaj (pl. dióolaj)
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 csokor vegyes fűszernövény: borágó, petrezselyemzöld, kis vérfű, kerti zsázsa, sóska, metélőhagyma, turbolya
- só
- bors
Elkészítés:
- A főtt tojások sárgáját szűrőn átpasszírozzuk (vagy fokhagymanyomón átnyomjuk), majd sózzuk, borsozzuk.
- A mustárral ízesítjük, majd jöhet bele az olaj, a tejszín és a tejföl.
- A fűszereket leszárazzuk, és a leveleket finomra aprítjuk.
- A tojások fehérjét apróra kockázzuk, majd a fűszerekkel együtt a mártáshoz adjuk.
- Végül sózzuk, borsozzuk.
- Megjegyzés: egyes receptek még összetevőként egy fél csemege uborkát, egy fél fej hagymát, pici cukrot és citromlét is feltüntetnek.
- Húsokhoz, főtt burgonyához kitűnő.
Forrás: Tina Húsvét (2011) és
(Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése