2014. április 10., csütörtök

Frankfurti zöld mártás

Már a húsvétra készülve lapozgattam a régi főzős magazinokat, amikor is rábukkantam erre a csini kis mártásra. A valódi frankfurti zöld mártáshoz (Grüne Soße) hétféle fűszernövényt használnak. Ezeket csokorba kötve lehet megvásárolni a kinti piacokon tavasszal.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kemény tojás
  • 2 tk mustár
  • 1 dl jó minőségű, semleges ízű olaj (pl. dióolaj)
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor vegyes fűszernövény: borágó, petrezselyemzöld, kis vérfű, kerti zsázsa, sóska, metélőhagyma, turbolya
  • bors
Elkészítés:
  1. A főtt tojások sárgáját szűrőn átpasszírozzuk (vagy fokhagymanyomón átnyomjuk), majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A mustárral ízesítjük, majd jöhet bele az olaj, a tejszín és a tejföl.
  3. A fűszereket leszárazzuk, és a leveleket finomra aprítjuk.
  4. A tojások fehérjét apróra kockázzuk, majd a fűszerekkel együtt a mártáshoz adjuk.
  5. Végül sózzuk, borsozzuk.
  6. Megjegyzés: egyes receptek még összetevőként egy fél csemege uborkát, egy fél fej hagymát, pici cukrot és citromlét is feltüntetnek.
  7. Húsokhoz, főtt burgonyához kitűnő.
Forrás: Tina Húsvét (2011) és
(Lengyel Zsuzsa)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése