Mire használjuk fel a maradék húsvéti sonkát? A rengeteg lehetőség közül íme egy (pontos mennyiségek nélkül):
Hozzávalók:
- tejföl
- majonéz
- citromlé
- méz/Xilit
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csomag újhagyma
- 1 köteg spárga
- 2-3 szelet apróra vágott sonka (nálunk mangalica tarja)
- 4 csemege uborka
- sajtkockák
Elkészítés:
- A majonézes alapot kikavarjuk.
- A spárga végeit lepattintjuk, a sípokat megtisztítjuk, majd egy pici cukorral (Xilit) lobogó vízben roppanósra főzzük.
- Felaprítjuk az összes hozzávalót, majd a mártásba keverjük.
- Tálalásig hűtőben tároljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése