2014. április 22., kedd

Sonkás spárgasaláta

Mire használjuk fel a maradék húsvéti sonkát? A rengeteg lehetőség közül íme egy (pontos mennyiségek nélkül):

Hozzávalók:
  • tejföl
  • majonéz
  • citromlé
  • méz/Xilit
  • frissen őrölt bors
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 köteg spárga
  • 2-3 szelet apróra vágott sonka (nálunk mangalica tarja)
  • 4 csemege uborka
  • sajtkockák
Elkészítés:
  1. A majonézes alapot kikavarjuk.
  2. A spárga végeit lepattintjuk, a sípokat megtisztítjuk, majd egy pici cukorral (Xilit) lobogó vízben roppanósra főzzük.
  3. Felaprítjuk az összes hozzávalót, majd a mártásba keverjük.
  4. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése