Ugyan nem is házi rétestésztával készült, de így is nagyon finom lett.
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg spenót
- 1 csomag rétestészta
- 5 keményre főtt tojás
- 3 ek fenyőmag (nálam fenyőmagos magkeverék)
- 1 ek olaj + a tészta megkenéséhez
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 3 ek vaj
- 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
- Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük olajon egy nagyobb serpenyőben. Olyat vegyünk elő, amelynek teteje is van.
- Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított spenótot, majd 10 perc alatt megpároljuk - lassan, fedő alatt.
- Miután a spenót kihűlt, a nedvességet leöntjük róla, majd hozzákeverjük a sajtot. Ízesítjük, fűszerezzük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd vékonyan meghintjük zsemlemorzsával és a pirított fenyőmaggal.
- Eloszlatjuk középen a spenótot, a tojásokat szépen sorjában elhelyezzük, majd feltekerjük a lapokat.
- Olajjal lekenjük a rétest, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 35 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2011 (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése