2014. április 25., péntek

Görög spenótos rétes

Ugyan nem is házi rétestésztával készült, de így is nagyon finom lett.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg spenót
  • 1 csomag rétestészta
  • 5 keményre főtt tojás
  • 3 ek fenyőmag (nálam fenyőmagos magkeverék)
  • 1 ek olaj + a tészta megkenéséhez
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 3 ek vaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük olajon egy nagyobb serpenyőben. Olyat vegyünk elő, amelynek teteje is van.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított spenótot, majd 10 perc alatt megpároljuk - lassan, fedő alatt. 
  3. Miután a spenót kihűlt, a nedvességet leöntjük róla, majd hozzákeverjük a sajtot. Ízesítjük, fűszerezzük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd vékonyan meghintjük zsemlemorzsával és a pirított fenyőmaggal.
  6. Eloszlatjuk középen a spenótot, a tojásokat szépen sorjában elhelyezzük, majd feltekerjük a lapokat.
  7. Olajjal lekenjük a rétest, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 35 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2011 (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése