2014. április 17., csütörtök

Kísérleti spenótfőzelék

Bár a mai ebéd eredetileg spenótos tekercs szeretett volna lenni (a recept hamarosan felkerül), szembesülnöm kellett vele, hogy minden összetevőből - a spenótot kivéve - igen csekély mennyiség van itthon. Ezért egy olyan spenótfőzelékkel kezdtem el kísérletezni, amelyről azt remélem, a férjem is megeszi majd.  :)

Hozzávalók:
  • néhány vékony csík szalonna
  • pici olívaolaj
  • 3-4 nagy marék spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 egész csokor újhagyma szárával együtt
  • egy pici tej
  • 1 ek tejföl
  • 1 tojás
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt bors
Elkészítés:
  1. A szalonnát kockára vágom, és forró serpenyőben lepirítom. Ha szükséges egy pici olívaolajat öntök rá.
  2. Erre dobom a felszeletelt fokhagymát és az újhagymát szárastul. Összesütöm mindezt pár pillanat alatt.
  3. Közben a spenótot jól megmosom, és felaprítom. Ha zsenge, akkor a szárakat sem vágom le.
  4. A lábasba dobom a spenótot, és a gázt alacsonyabb fokozatra veszem.
  5. Egy picit párolom, majd ráöntök egy kis tejet, hozzáadom az egy evőkanál tejfölt, és jól összekeverem. Egy tojást ütök még bele, amelyet gyorsan össze is keverek. Ez fogja kérmesíteni, és így nincs szükség lisztre, sem keményítőre.
  6. Nagyon gyorsan megpárolódik a spenót, nincs szükség hosszú főzésre. Pár perc múlva elzárom a gázt.
  7. Botmixerrel pürésítem az egészet.
  8. Sót nem szükséges hozzáadni, mert a szalonna általában elég sós szokott lenni.
  9. Végül fűszerezem ízlés szerint.
Forrás: Lengyel Zsuzsa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése