Imádom a quiche-t, mert bármilyen szezonális zöldséggel , zöld fűszerrel elkészíthetem, így ezer arca van! Rettentően mutatós, már már egy zöldség mandala, hidegen is nagyon finom és kézzel/lábbal is ehető tehát ha vendégségbe vagy piknikre készülök általában ezt készítem.
Hozzávalók
Hozzávalók
- A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- só
- hideg víz szükség szerint
- A töltelékhez:
- cékla, csemegekukorica, cukkini virágok, görögbazsalikom és padlizsán, ahogy fér
- 2-3 dl tejföl
- 2-3 db tojás
- só, bors,
- tetszés szerinti fűszerek
- Szükség szerinti hideg víz hozzáadásával a morzsás keverékből gyúrjunk tésztát és pihentessük a hűtőben 30 percig.
- Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra
- Nyújtsuk ki a tésztát és tegyük egy pitesütő formába. Süssük vakon 10-15 percig.
- Közben egy serpenyőben süssük a zöldségeket a fűszerekkel és a bazsalikommal, majd tegyük a tészta alapba. Keverjük ki a tejfölt a tojásokkal, sóval, borssal és öntsük a töltelékre. Tegyünk néhány szép cukkinivirágot, vagy koktélparadicsomot a tetejére díszítésnek.
- Süssük 160 °C-on 30-40 percig.
Forrás: Évkerék Ökotanya blogja (Kiss-Kovács Orsolya)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése