Padlizsánkrémből nálunk jobbára az erdélyi terjedt el, de a Közel-Keleten is előszeretettel készítenek, igaz kicsit máshogy. Ez egy különlegesebb verzió.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 4 padlizsán
- 8 gerezd fokhagyma
- 0,85 dl citromlé
- 1,8 dl tahini (szezámpaszta, amit olívaolaj és szezámmag 1:8 arányú őrlésével is nyerhetünk)
- 10 dkg olvasztott fehér csokoládé lehűtve
- 2 evőkanál friss, aprított petrezselyem
- 1,5 kiskanál őrölt római kömény
- 1,5 kiskanál fűszerpaprika
- só, bors
- a díszítéshez gránátalma magok
- A sütőt grill fokozatra állítjuk. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, héjával felfelé hámozatlan fokhagymával együtt egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük. Kívül szinte feketére, belül puhára sütjük.
- A padlizsánt kimagozzuk, a húsát kikanalazzuk és a meghámozott fokhagymával, a petrezselyem felével, valamint a többi hozzávalóval robotgépben símára keverjük.
- A maradék petrezselyemmel és gránátalmamagokkal díszítjük és pirított pitával tálaljuk.
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. október (Fülöp Judit)
Nagyon ütős!
VálaszTörlés