Az alábbi ételt salátalevélen hagyományos tálalni, de én csak be szoktam kanalazni ッ
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 csésze bulgur (én ezt soknak találom, ennél kevesebbet szoktam én használni)
- fél kiló paradicsom fölkockázva
- só, bors
- 1 citrom leve (nekem ez kevés, én ennél többet szoktam belerakni)
- 4 szál újhagyma vékonyra szelve (vagy egy kisebb lilahagyma)
- eszméletlen sok petrezselyem apróra vágva (25 dkg-t ír a recept. A lényeg, h. a végeredmény zöld, nem fehér, nem piros!)
- 6 dkg menta, apróra vágva
- 6 evőkanál olivaolaj
- A bulgurt leöblíted vízben, összekevered az összetevőket. Én szeretek egy fél napot várni, h. jól átpuhuljon a bulgur és összeérjenek az ízek, és általában olyankor még teszek hozzá citromlevet, olivaolajat, vagy paradicsomlevet attól függően, h. hogy áll.
Forrás: Claudia Roden: The book of Jewish food (Szabó Gilinger Eszter)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése