A frittata és az omlett keveréke ez az egyszerű fogás.
- 90 dkg burgonya felszeletelve
- tengeri só
- 3 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 8 nagy tojás
Elkészítés:
- A burgonyát besózzuk.
- Az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben.
- Beletesszük a lecsepegtetett burgonyát, és elkezdjük sütni.
- Kevergetjük, hogy le ne ragadjon.
- Kb. 5 perc múlva hozzáadjuk a felaprított hagymát is.
- Megkeverjük, majd lefedjük, és időnként ellenőrizzük, hogy nehogy nagyon megpiruljanak a hozzávalók. Nem sütni akarjuk a burgonyát!
- Addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.
- A tojásokat közben felverjük, sózzuk, és hozzáadjuk a hagymás burgonyát. Összeforgatjuk, majd visszaöntjük a serpenyőbe a keveréket.
- Szétterítjük, és amint az egyik oldala megsült, egy tányért borítunk a serpenyőre, amely segítségével megfordítjuk a "lepényt".
- Visszatesszük a serpenyőbe, és megsütjük a másik oldalt is. Nyomjuk le, hogy lapos "tortilla de patatast" kapjunk.
- Néhányszor megfordítjuk még, egészen addig, amíg már nem ragacsos.
Forrás: 500 mediterrán étel (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése