Ez egy nagyon egyszerű, klasszikus étel, mégis feldobja ezeket az esős, őszi napokat. Ez a verzió Martha Stewarttól való, 6 főre szól és gyerekeknek is ajánlja. A csésze az angolszász világban mértékegység: van ahol 2,4 dl-t, van ahol 2,5 dl-t értenek rajta, én az előbbivel szoktam számolni.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1/2 csésze sótlan vaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 nagy, fehér hagyma, apróra vágva
- 4 csésze házi vagy kész csirkealaplé
- 4 csésze házi vagy kész marhaalaplé
- 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
- 18 vékony szelet francia bagett
- 2 csésze reszelt eidami sajt (kb. 23 dkg)
- Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a lisztet és az apróra vágott hagymát. Dinszteljük, néha keverjük meg, míg a hagyma lágy és átlátszó nem lesz. Ez kb. 15 perc.
- Öntsük hozzá a csirke- és marha alapleveleket és keverjük össze. Hozzuk a levest forrásba, majd csökkentsük a hőt és hagyjuk 15 percig gyöngyözni. Sózzuk, borsozzuk.
- Fűtsük fel a grillt. Merjük ki a levest hat darab kb. fél literes sütésálló edénybe, majd tegyünk mindegyik tetejére 3-3 szelet kenyeret. Szórjuk meg a kenyérszeleteket a sajttal, egyformán elosztva. Az edényeket egy sütőlapon toljuk a sütőbe, grillezzük kb. 2 percig, míg a sajt megolvad és bugyogni kezd.
- Tálalás előtt kicsit hagyjuk a levest hűlni. (Szóljunk a gyerekeknek, hogy forró az edény.)
Forrás: http://www.marthastewart.com/317549/french-onion-soup-with-cheese-toasts (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése