Íme egy nagyon kellemes és gyors felhasználása a múltkori dobozban kapott brokkolinak.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- besamel mártás (pl. 2 ek vaj, 3 ek liszt, 4 dl tej, só, bors, pici szerecsendió)
- pár szelet sonka (pl. feketeerdei)
- 10 dkg sajt (karakteres, jó ízű, pl. valamilyen füstölt)
- A brokkolit rózsáira szedjük és párolóedényben megpároljuk enyhén sós víz felett, melybe a fokhagymagerezdeket is beletesszük, amik ettől jó ízűre, puhára főnek.
- Kivajazott hőálló tálba elrendezzük a még roppanós, de megpuhult brokkolirózsákat (akár félbevágva is lehet).
- A fokhagymagerezdeket, amik már pépesek rákenjük a brokkolira, sózzuk, borsozzuk az egészet, sonkadarabokat rakunk a tetejére, vagy a brokkolik közé, majd leöntjük a hagyományos módon elkésztett besamelmártással.
- Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosasra sütjük.
Beküldő: Kis Detti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése