Nem túl fotogén, de egyszerű, gyors és finom a most következő tésztaétel.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- só
- 10 dkg kecskesajt
- 50 dkg koktélparadicsom
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 evőkanál balzsamecet
- friss bazsalikom a díszítéshez
- A sütőt grillfokozaton előmelegítjük. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és egy kevés főzőbízben visszatesszük az edénybe.
- A szeletekre vágott kecskesajtot egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, majd 3-4 perc alatt aranybarnára grillezzük és félretesszük.
- A koktélparadicsomot forró serpenyőben, közepes lángon, időnként finoman megnyomkodva 3-4 percig sütjük.
- Hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, a cukrot, a zúzott fokhagymát és az elmorzsolt kakukkfüvet, majd egy faknaállal kissé szétnyomkodjuk és sűrűre főzzük.
- A szószt összeforgatjuk a tésztával, rámorzsoljuk a grillezett kecskesajtot, majd a maradék olívaolajjal és a blazsamecettel meglocsolva, bazsalikommal díszítve tálaljuk
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. november (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése