Nyaranta többször el szoktam készíteni magamnak ezt az isteni padlizsánsalátát. Tökéletes köret vagy vacsora!
Hozzávalók (2 személyre):
- egy fél padlizsán
- 2 kis pohár natúr joghurt
- só
- bors
- 1-2 gerezd fokhagyma (vagy házi fokhagymapor)
- 1-2 löttyintés citromlé
- 2-3 ek petrezselyem (apróra vágva)
- olívaolaj
- 1 tk cukor/méz
Elkészítés:
- A padlizsánt kockára vágjuk, és grillserpenyőben olívaolajon puhára sütjük.
- Sózzuk és borsozzuk.
- Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a joghurtot.
- Ízesítjük a többi hozzávalóval, majd jól behűtjük tálalás előtt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése