2017. július 12., szerda

Kedvenc joghurtos padlizsánsalátám

Nyaranta többször el szoktam készíteni magamnak ezt az isteni padlizsánsalátát. Tökéletes köret vagy vacsora!

Hozzávalók (2 személyre):

  • egy fél padlizsán 
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma (vagy házi fokhagymapor)
  • 1-2 löttyintés citromlé
  • 2-3 ek petrezselyem (apróra vágva)
  • olívaolaj
  • 1 tk cukor/méz
Elkészítés:
  1. A padlizsánt kockára vágjuk, és grillserpenyőben olívaolajon puhára sütjük.
  2. Sózzuk és borsozzuk.
  3. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a joghurtot.
  4. Ízesítjük a többi hozzávalóval, majd jól behűtjük tálalás előtt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése