Az oldalas olyan hús, amelyet kb. évente egyszer megkívánok, de még konyhai működésem során sosem készítettem. Most rászántam magam végre. Nagyon nem csalódtam! Mellé káposztából és főzőtökből készült salátát adtam.
- 1 kg oldalas (egész apróra darabolva)
- 1 egész fokhagyma (új)
- 4-5 ek házi ketchup (vagy sűrített paradicsom)
- 6 ek szójaszósz
- 1-2 ek házi paradicsomlé
- 1-2 csurgatás méz
- gyömbérpor
- Az oldalast megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi kb. másfél óra alatt.
- Sózzuk meg közben a vizet.
- A pácot összeállítjuk, majd a megfőtt, leszárított húsra öntjük. Jól megforgatjuk benne, és sütőpapírral borított tepsiben elhelyezzük. A fokhagymát felszeleteljük, és a húsra tesszük, hogy együtt süljön.
- Kb. 10-15 perc alatt a pácot szépen rásütjük.
- Salátával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Meglepetés mentes)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése