2017. július 6., csütörtök

Pikáns mázas oldalas

Az oldalas olyan hús, amelyet kb. évente egyszer megkívánok, de még konyhai működésem során sosem készítettem. Most rászántam magam végre. Nagyon nem csalódtam! Mellé káposztából és főzőtökből készült salátát adtam.

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas (egész apróra darabolva) 
  • 1 egész fokhagyma (új)
  • 4-5 ek házi ketchup (vagy sűrített paradicsom)
  • 6 ek szójaszósz
  • 1-2 ek házi paradicsomlé
  • 1-2 csurgatás méz
  • gyömbérpor
Elkészítés:
  1. Az oldalast megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi kb. másfél óra alatt.
  2. Sózzuk meg közben a vizet.
  3. A pácot összeállítjuk, majd a megfőtt, leszárított húsra öntjük. Jól megforgatjuk benne, és sütőpapírral borított tepsiben elhelyezzük. A fokhagymát felszeleteljük, és a húsra tesszük, hogy együtt süljön.
  4. Kb. 10-15 perc alatt a pácot szépen rásütjük.
  5. Salátával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Meglepetés mentes)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése